Carl-Henrik Spak, designer på Ire

Carl-Henrik Spak

Åtskilliga av de bästsäljande klassikerna i vår kollektion är designade av mångfaldigt prisbelönte Carl-Henrik Spak. Spaks design präglas av renhet och tidlöshet samt av en svensk designtradition — men också en internationell känsla, finish och elegans.

Läs mer

Jesper Ståhl, designer på Ire

Jesper Ståhl

Jesper Ståhl är frilansande designer där Småländsk kreativitet möter en Master of Design från Royal Collage of Art i London. Hans portfolio innehåller allt från köksredskap, verktyg och bestick, till möbler, belysning och elektronikprodukter.

Läs mer

Andreas Engesvik, designer på Ire

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik är en av Norges främsta samtida formgivare. I sin studio i Oslo har han skapat en rad framgångsrika möbler och accessoarer för varumärken som Fogia, Iittala och Muuto – många av dem är redan samtida klassiker.

 

 

Emma Olbers, designer på Ire

Emma Olbers

Emma Olbers är en av Sveriges mest uppmärksammade samtida möbelformgivare, även utanför landets gränser.

Läs mer

Front, Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist, designer på Ire

Front, Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist

Grundarna Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist, som arbetat ihop sedan 2004, har precis flyttat till nya lokaler i Vasastan i Stockholm. De har designat möbler för en imponerande rad internationella varumärken, däribland Moroso, Moooi, Kartell, Thonet och IKEA, men Agda är deras första möbel för Ire.

 Ellinor Eriksson, designer på Ire

Ellinor Eriksson

Ellinor Eriksson är en ung designer utbildad vid Kunstakademins Designskola i Köpenhamn.

Läs mer

Josefine Alpen, designer på Ire

Josefine Alpen

Josefin Alpen är en lovande ung designer som tog sin examen från Carl Malmsten Furniture Studies 2012 och som sedan har arbetat som frilansande formgivare.

Läs mer