fbpx

Avtagbar tygklädsel

Ta av klädseln

  1. På de flesta Ire-modeller måste du börja med att skruva av underredet för att kunna ta av klädseln. Vissa ben kan du skruva av utan verktyg andra behövs det en hylsnyckel eller insexnyckel.
  2. Ta ur dynorna och dra upp dragkedjan som oftast sitter på baksidan av möbeln. Sedan lossar du tyget från stommen med hjälp av kardborrebandet på undersidan och kränger av klädseln från hela stommen.
  3. Ta av klädseln på dynorna. Vi viker in alla kläppar på drag kedjorna för att de inte ska riva i textilierna, så ett hjälpmedel i form av en skruvmejsel el. liknande kan behövas för att få tag på kläppen. Tänk på att vika in kläppen när du sedan trär på klädseln igen.

Beskrivningen stämmer kanske inte exakt på din möbel men
principen är densamma på alla möbler från Ire.

 

Ta på klädseln

  1. Börja med att trä på klädseln över ena armstödet. Se till att sömmarna ligger precis utmed alla kanter på möbeln annars kommer klädseln inte att passa. Fortsätt att trä klädseln över ryggen och det andra armstödet. Spänn sedan fast klädseln med kardborrebanden enligt bilden.
  2. Fortsätt sedan att spänna fast klädseln med kardborrebanden under möbeln. Börja med framsi- dan och när du kommer till baksidan börjar du med att dra ihop dragkedjan för att sedan fortsätta att spänna fast kardborrebandet under möbeln.
  3. När nu stommen är klädd ska benen skruvas på enligt tidigare beskrivning fast tvärtom. Trä sedan i dynorna i klädslarna, tänk på kläppen som vi beskrev här bredvid, och lägg de på plats i möbeln.

Beskrivningen stämmer kanske inte exakt på din möbel men
principen är densamma på alla möbler från Ire.