fbpx

Textilier

Vi ställer höga krav vad gäller kvaliteten och då menar vi tygets slitstyrka, om tyget noppar, färg- beständighet och tvättbarhet.

Vi kräver alltid utförliga testresultat från väverierna och dessutom testar vi själva för att säkerställa resultaten. Men hur bra kvaliteten än är så måste textil skötas om för att hålla riktigt länge.

Placering

Det första du ska tänka på är placeringen av möbeln. Om du placerar den i ett rum med stort fönster, i direkt solljus eller precis intill ett element kommer tyget ta skada av detta så småningom. Skadan sker genom att tyget bleknar och fibrerna kan bli skörare.

Fläckar

Fläckar är något som är svårt att undvika. Vad du än gör när du fått en fläck, försök inte att gnugga bort den. Vad som händer då är att du gnuggar in smutsen djupare i fibrerna. Tyget kan få en sliten yta där du har gnuggat och i värsta fall kan en liten färgändring uppstå. Försök istället att lösa upp fläcken och tvätta därefter klädseln om fläcken inte riktigt har gått bort. Alla våra tygklädslar är avtagbar och tvättbara, antingen vattentvätt eller kemtvätt. Tvättrådet är isytt i klädseln på ryggdynorna.

Puffa

Att ”puffa” dynorna är viktigt även för klädselns skull så att sömmarna hålls på rätt plats och så att dynan hjälper till att fylla ut klädseln som den ska.

Rengörning

Dammsug soffan med jämna mellanrum. Smuts som samlas i soffan och får ligga där en längre period sliter på tyget.