Årets Designer 2019 - Rum Design

Emma Olbers utsedd till Årets Designer 2019 av tidskriften Rum Design!

Ett starkt engagemang för miljövänlig och hållbar design och noggrant utvalda material som är både estetiskt tilltalande, klimatsmarta och går att återvinna – oavsett hur små eller stora projekt hon tar sig an. Det är några av anledningarna till att Emma Olbers är Årets Designer 2019 av tidskriften Rum Design.

 

Juryns motivering lyder:

Möbeldesign på hög nivå med hänsyn till planetens resurser.”Planetens resurser är en demokratifråga. Emma Olbers har haft miljö och etik i fokus för sitt designarbete länge. Genom sina konsekventa val av hållbara material och produktionssätt påverkar hon producenter och konsumenter att göra mer miljövänliga val. Det spelar ingen roll om hon tar sig an en klassisk biblioteksinredning för nya Nationalmuseum eller en lampa för möbeljätten Ikea. Emma Olbers arbete genomsyras alltid av en stor respekt för naturen och på senare år har hon gjort sig känd som en av branschens främsta klimatkämpar.”

För sitt arbete med Nationalmuseums bibliotek utsågs Emma Olbers nyligen också till Årets Miljöprofil i tidningen Residence Stora Formpris 2018.

Emma har designat möbler som Estrid, Hanna, Rejoin, Sofo, Sofo Upper och S-wood för Ire.