Agnes utsedd till Årets Möbel!

Andreas Engesvik formgivare för Ire Möbel

Under Stockholm Furniture Fair delade Form Magazine ut designpriset Form Award. I år gick priset för Årets Möbel till fåtöljen Agnes formgiven av Andreas Engesvik för Ire Möbel.

Fåtöljen Agnes är en del i Character Collection, Ire Möbels nya fåtöljkollektion, som lanserades under Stockholm Furniture Fair 2018. Fåtöljen, som är formgiven av norska designern Andreas Engesvik, är vänlig och informell i sin karaktär och passar lika bra i sommarstugan som i lägenheten i stan.

– Jag är så otroligt glad och stolt! Vi har arbetat stenhårt under en lång period med att skapa Character Collection, en kollektion som både känns sammanhållen men ändå består av fyra olika starka karaktärer. Det känns så roligt att Agnes nu uppmärksammas som den starka karaktär hon är och tilldelas det här ärofyllda priset, säger Emma Olbers, kreativ chef på Ire Möbel.

– Det känns fantastiskt kul att få det här erkännandet, när man som formgivare satsar på att formge nytänkende möbler, säger Andreas Engesvik, formgivare av fåtöljen Agnes för Ire Möbel.
Juryns motivering lyder: Producenten Ire dominerade årets mässa med en liten, men sammanhållen och fräck kollektion. Juvelen i kronan var Andreas Engesviks fåtölj Agnes, där den lösa klädseln lite nonchalant softar på en strikt, hantverksmässigt konstruerad stomme. En avslappnad möbel som känns lika naturlig i hem som offentliga miljöer”.