En hyllning till fåtöljen

En hyllning till fåtöljen

En fåtölj är en karaktär i ett rum, en personlighet. Den kan vara sval, excentrisk, tillåtande eller lågmäld. Den kan våga ta plats och stå för sin personlighet. Favoritfåtöljen följer ofta med sin ägare genom livets alla boenden och skeenden. Den kan gå i arv i generationer och står sig som en stark solitär genom snabba stil- och trendskiften. Den kan vara den egna favoriten – eller vännen.

En vardagsrumsmöblering börjar inte sällan med en so a, som sedan växer och bildar en möbelfamilj som inkluderar en fåtölj. Vi ville göra tvärtom, och ta avstamp i fåtöljen som solitär. I en tid när vi i allt större utsträckning vill skapa det personliga hemmet – och blandar allt från porslin till mönster för a hi a det helt egna urvalet – kändes det naturligt a ta det tänket in i möbelvärlden.
Med Character Collection vill vi skapa nästa generation si möbler där traditionellt hantverk och höga miljö- krav möter skandinavisk design och innovation. Det som förenar och binder samman kollektionen är fyra starka solitärer med närvaro och personlighet.