Den starka karaktären

Den starka karaktären

Det här året har genomsyrats av kreativa samarbeten. Med utgångspunkten i Västergötland, där vi verkar, har vi valt att lyfta fram styrkan i det personliga uttrycket. Vårt fokus har legat på fåtöljen som möbel och företeelse.

Tillsammans med vår Creative Director Emma Olbers bjöd vi in formgivarna Front, Broberg & Ridderstråle och Andreas Engesvik till vår fabrik och bad dem utmana oss. Vi berättade om vår hantverksexpertis och vår inställning till material, miljö och långsiktighet. Och de fick fria händer att ta fram varsin fåtölj. Det slutgiltiga resultatet blev en mångsidig kollektion till både funktion och uttryck, som vi är väldigt stolta över. Vi valde att döpa de fyra fåtöljerna efter fyra starka karaktärer från Västergötland – Agnes, Agda, Eva och Estrid.

För oss är miljöarbetet viktigt. Vi fokuserar på så låga koldioxidutsläpp som möjligt, att produkterna ska vara enkla a underhålla, slitas med behag och vara lätta att återvinna. Därför väljer vi material med omsorg och vi försöker hela tiden utöka användandet av återvunna material. Under 2017 har Clipper, Como och Chorus få miljömärkningen Möbelfakta.
I år har vi även bett formgivaren Mattias Stenberg göra en fåtölj åt sin soffa Como som lanserades 2017. Vi har också bytt ut sittplymåerna på Armilla för att skapa ännu mer komfort och vi har kompletterat soffan Sofo med en ny typ av ryggdyna för mer flexibilitet, vilken vi kommer kalla Sofo Upper.
Dick Thunell, VD Ire Möbel