En svensk vy

En svensk vy

En svensk vy

Det började med en vy av ett svenskt höstlandskap. En äng, några karga tallar, tät dimma. Ires produktråd hade samlats utanför Lundsbrunn i Västergötland för att prata om kommande kollektioner. Där och då föll det sig självklart att hämta inspiration från den svenska naturen runt omkring oss.

Sagt och gjort. För årets kollektion har inspirationen utgått från den vyn – det äkta, det svenska och det nära. Det gäller i såväl möbelbriefer till formgivarna, som val av tyger och färger. Som den mustigt gröna färgen i tallens krona, som nu återfinns i vårt ulltyg Lana. Och det torkade gräset, som ger en förnimmelse av linne och har resulterat i det nya linnetyget Field. Som alltid är tygerna från Europa; ulltyget kommer från Italien, och linnetyget från Belgien. Att de går i den svenska naturens färgskala känns rätt i tiden – havre och honung, dimma och ängsblomster.
Att låta den svenska naturen löpa som en röd tråd genom en hel kollektion känns passande för Ire. Hänsyn för miljön är en ledstjärna i allt vi gör. Att möblera med vår nya soffa Hanna är som att ta in en del av naturen i ditt hem; träet är närvarande och naket, och konstruktionen tydlig. Som konsument gör du ett medvetet val.