fbpx

Möbler med lång livslängd

Varför kostar en möbel som den gör?

Möbler med lång livslängd

Varför kostar en möbel som den gör?

Vad skiljer en möbel åt från en annan - om man bortser från det rent estetiska - och varför kostar den som den gör? I prissättningen av en möbel spelar många aspekter in och ett fokus på miljö, hållbarhet och långsiktighet har givetvis en kostnad. Som konsument är det viktigt att kunna bedöma arbetet bakom en möbel för att kunna göra ett informerat och medvetet val. Därför satsar vi på Ire att vara så transparenta som möjligt, i alla led.


Att köpa en möbel som tillverkats på ett schysst sätt och dessutom har en lång livslängd är ett långsiktigt och ekonomiskt val.

Ire har alltid satsat på att producera i Sverige, med lokala material och med stor hänsyn till miljön. Eftersom själva produktionen av en möbel är den del av produktens livscykel som kostar mest energi, har man lagt mycket kraft på att se över varje del av den, från materialval till återvinning.

Ire ser hela tiden över alla detaljer i verksamheten utifrån miljösynpunkt. Det innebär till exempel att ständigt minska elförbrukningen, sortera avfall, arbeta med förnyelsebara material och minska antalet kemikalier. 

En annan viktig del som är lätt att glömma bort är om möbeln går att laga och om det finns reservdelar. I stort sett alla Ires möbler har avtagbar klädsel och du kan beställa en ny klädsel hos Ire direkt alternativt via din handlare. Detta gör att en möbel tål att åldras.