fbpx

Hållbarhet

Hållbarhet har alltid varit en grundpelare i vår filosofi på Ire. Detta begrepp omfattar såväl vår design som vår produktion. Våra möbler tillverkas för att du skall tycka om att leva med dem länge. Det är vår övertygelse att möbler som lever länge är det bästa valet för din livskvalitet och för vår gemensamma miljö.

Tidlös modern design

En viktig del i vår filosofi om hållbarhet är tidlösheten i vår design. De skall tåla att åldras med behag i vilken inredningsmiljö som helst, var som helst.

Hantverksmässig kvalitet

För att åldras med behag måste våra möbler uppfylla hårda hantverksmässiga krav. Våra stommar tillverkas i svenskt trävirke och polyeter gjuten och formaterad i Småland.

Avtagbar klädsel

Av hållbarhetsskäl började vi tidigt tillverka de flesta av våra soffor och flera av våra fåtöljer med avtagbar tygklädsel. Det betyder att när du tröttnat på tyget — eller tygets slitits ut — så kan du byta klädsel och fortsätta att använda din möbel under många år till.

10 år Makeover garanti!

Denna garanti innebär att vi spar mallarna till din möbel under minst 10 års tid så att vi utifrån dessa kan tillverka en ny klädsel utifrån den befintliga tygkollektionen om du så önskar, även om modellen har modifierats eller utgått ur vår kollektion. På varje möbel finns ett ”personnummer”. Spar detta nummer så kan vi snabbt få fram alla fakta om din möbel och tillverka en ny tygklädsel. Dock kan vi ej garantera att exakt samma tyg finns kvar.