fbpx

Vår miljöpolicy

Ire Möbel strävar alltid efter att eliminera användningen av miljöfarliga råvaror och tillverkningsprocesser genom att arbeta kontinuerligt med ständiga förbättringar och därmed också undvika förorening.

Ire Möbels medarbetare skall ständigt vara uppdaterade och motiverade att ta i bruk de mest miljövänliga material, transport- och tillverkningsmetoderna. Självklart följs de lagar och andra krav som berör aktuella miljöaspekter som företaget berörs av.

 

För att klara av detta sätter ledningen årligen miljömål för verksamheten och löpande görs korrigeringar och förbättringar kopplade till de övergripande och detaljerade målen.

 

Hållbarhet

Hållbarhet har alltid varit en grundpelare i vår filosofi på Ire. Detta begrepp omfattar såväl vår design som vår produktion. Våra möbler tillverkas för att du skall tycka om att leva med dem länge. Det är vår övertygelse att möbler som lever länge är det bästa valet för din livskvalitet och för vår gemensamma miljö.

Tidlös modern design

En viktig del i vår filosofi om hållbarhet är tidlösheten i vår design. De skall tåla att åldras med behag i vilken inredningsmiljö som helst, var som helst.

Hantverksmässig kvalitet

För att åldras med behag måste våra möbler uppfylla hårda hantverksmässiga krav. Våra stommar tillverkas i svenskt trävirke och polyeter gjuten och formaterad i Småland.

Avtagbar klädsel

Av hållbarhetsskäl började vi tidigt tillverka de flesta av våra soffor och flera av våra fåtöljer med avtagbar tygklädsel. Det betyder att när du tröttnat på tyget — eller tygets slitits ut — så kan du byta klädsel och fortsätta att använda din möbel under många år till.

10 år Makeover garanti!

Denna garanti innebär att vi spar mallarna till din möbel under minst 10 års tid så att vi utifrån dessa kan tillverka en ny klädsel utifrån den befintliga tygkollektionen om du så önskar, även om modellen har modifierats eller utgått ur vår kollektion. På varje möbel finns ett ”personnummer”. Spar detta nummer så kan vi snabbt få fram alla fakta om din möbel och tillverka en ny tygklädsel. Dock kan vi ej garantera att exakt samma tyg finns kvar.

 

Kvalitet

För att garantera högsta kvalitet och komfort och längsta möjliga livslängd för våra möbler ställer vi hårda krav i all vår tillverkning. Dessa krav omfattar bland annat:


Produktutveckling
Vi arbetar med noggrant utvalda formgivare som tillsammans med vår produktutvecklare och våra hantverkare arbetar fram våra möbler från grunden, utifrån skisser och prototyper. Grundat i lång erfarenhet väljer vi vilka material och vilken konstruktion som är mest lämplig. Vi tar inga genvägar i utvecklingen av möbler med optimal design, komfort och hållbarhet.

Konstruktion av stommar
Våra stommar byggs uteslutande av noggrant utvalt svenskt virke, främst furu och bok. Våra gedigna, välgjorda stommar garanterar högre komfort och längre livslängd

Tillskärning av tyger
All tillskärning av tyger sker med moderna maskiner vilket garanterar maximal exakthet och minimalt spill.

Urval av tyger
Vi reser på tygmässor i Europa och väljer tyger med största omsorg. Samtliga tyger i vår kollektion måste uppfylla högt ställda vad gäller slitage, ljusäkthet, stretch och noppor. (Se Kvalitetskrav).

Tillskärning av naturläder
För att kunna välja de bästa delarna av hudarna skärs allt läder för hand i vår fabrik.

Kvalitetskontroll
Varje möbel godkänns av tapetsören som sätter sin personliga signatur på möbeln som hon eller han har byggt.

Makeover garanti

Hållbarhet är en grundpelare i vår filosofi på Ire. En del i denna filosofi är den tioåriga Makeover garanti som vi lämnar för våra soffor och fåtöljer med avtagbar tygklädsel. I denna garanti ligger att möblernas tygklädsel är:

Avtagbar
En sittmöbel skall användas under lång tid både till fest, vardag och arbete. Därför är det tryggt att veta att klädseln på din möbel är helt avtagbar. Det innebär att klädseln på sidor, rygg, armstöd och dynor går att ta av på ett förhållandevist enkelt sätt.

Tvättbar
Fläckar är ofrånkomliga men långt ifrån något problem. Tack vare tvättbar klädsel blir din möbel lika fräsch och snygg som innan den förargliga fläcken — utan att passformen på klädseln har påverkats. Allt du behöver göra är att följa tvättanvisningarna.

Utbytbar
Vårt mål är att du aldrig skall tröttna på din möbel från Ire. Vill du förändra utseendet med en ny klädsel går det alldeles utmärkt och enkelt. Vi garanterar att du inom minst 10 år kan köpa en ny klädsel till din soffa även om modellen skulle ha modifierats under tiden. Spar det ordernummer som finns under varje möbel så kan vi snabbt få fram all information och tillverka en ny tygklädsel.